Prvo svetovno prvenstvo v pomnjenju

Ponatisnjeno iz zvezka 2, številka 2/3 Synapsia, (The International Brain Club Journal) Časopis mednarodnega miselnega kluba.

 • V soboto, 26. oktobra 1991 je več kot 100 gledalcev, številni novinarji in televizijske ekipe, vključno z ameriško NBC in sedem finalistov memoriade v klubu The Athenaeum Club v Londonu dočakalo Memoriado ’91 – prvo svetovno prvenstvo v pomnjenju. 
 • Memoriada je pod pokroviteljstvom kluba The Brain Club in pod sponzorstvom centrov Buzan ponudila nagrade, vključno z Encyclopaedio Britannico, komplet “miselnih knjig” iz BBC-ja, komplet Shakespearovih knjig založbe Viking Penguin in članstvo za klub “Brain Club” ter seveda svetovno slavo. 

Uspeh

 • Dogodek je bil popoln uspeh, medijska pokritost pa je bila izjemna z več kot 65 predstavniki medijev, ki so poročali o tem dogodku. Memoriada ’91 je bila objavljena v vseh večjih angleških časopisih, vključno s prvo stranjo v časopisu The Times. O dogodku je po vsem svetu poročalo tudi Associated Press (Združenje novinarjev), kar je povzročilo, da si je reportažo na televiziji ogledalo več deset milijonov ljudi po vsem svetu. 
 • Nekaj ur po zaključku tekmovanja so v klub “Brain Club” čestitke in povpraševanja prispela iz vseh koncev sveta, tudi iz Sydneya, Aucklanda, Moskve, Rima, Barcelone, Berlina, New Yorka in Los Angelesa. 
 • Dogodek, pri katerem so bili doseženi in priznani tudi preverljivi svetovni dogodki, je pritegnil mednarodno število “zvezd pomnjenja” kot so: 
 1. Bruce Balmer, ki se je naučil 2000 tujih besed v enem dnevu (v 18 urah)
 2. Philip Bond,svetovni prvak, ki si je zapomnil 236 naključnih številk v 30 minutah.
 3. Creighton Carvello, ki si je zapomnil 20.013 mest števila Pi
 4. Jonathon Hancock, svetovni prvak iz leta 1988, ki si je zapomnil 6 paketov kart in študira na Oxfordu.
 5. Dominic O'Brien, svetovni rekorder, ki si je zapomnil 35 zaporednih paketov kart.
 6. Nwodo Ohaka, “telecom memory man”, znan tudi kot “organski računalnik”, saj si je sposoben zapomniti 6755 britanskih telefonskih izbiralnih kod.
 7. Kenneth Wilshire, mentalni atlet, čigar spomin je tako učinkovit, da lahko uspešno igra igro s kartami Black Jack v kazinu.

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..