Uvod v svetovna prvenstva v pomnenju

Avtor: Ray Keene OBE

raymondkeene tonybuzan
Raymond Keene OBE Tony Buzan

 

Svetovna tekmovanja v pomnjenju sva leta 1991 v Londonu osnovala Tony Buzan in jaz, Raymond Keene OBE, šahovski velemojster, da bi promovirala spomin kot »miselni šport« in sva zato oblikovala 10 disciplin, ki so dandanes priznane kot svetovni standard za mednarodna tekmovanja.

Dodatni cilji so bili:

01.Filantropija - mladim ljudem po vsem svetu sva hotela priskrbeti orodja za učenje ter zagotoviti, da se naučijo, kako se je treba učiti, zato sva z izobraževalnega vidika tesno sodelovala z Brain Trust Charity.

02. Obuditi umetnost spomina v družbi, ki je vedno bolj usmerjena v računalniško tehnologijo ter vedno bolj globalizirana.

03. Novo območje delovanja in priložnost za zvezde pomnjenja in vzornike. Primerjalna analiza določenega trenutka v človeškem miselnem razvoju in na ta način zagotavljanje meril za nadaljnja merjenja.

  • Discipline so oblikovane tako, da merijo zgolj spominske sposobnosti, ne pa posameznikovega znanja iz posameznega področja. Discipline niso specifične za nobeno kulturo ali jezik, tako da so zagotovljeni enaki tekmovalni pogoji za mednarodno konkurenco.
  • Discipline vključujejo govorjena števila, igralne karte, datume, abstraktne slike, binarna števila, naključne besede in imena ter obraze. Tekmovalci različnega geografskega, družbenega ali rasnega izvora ter različnih religij na tekmovanjih na noben način niso omejeni ali v slabšem položaju.
  • Od leta 1991 so bila svetovna tekmovanja v pomnjenju izvedena 16 krat. Tekmovanja potekajo v tesnem sodelovanju z Brain Trust Charity in pomagajo pri zagotavljanju izobraževalne podlage tekmovalnih športov v pomnjenju.

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..